Werkwijze 

Wij zijn flexibel in onze dienstverlening, versterken elkaar waar nodig en delen dezelfde passie en ambities.Het is een voorrecht om rondom het intieme moment van overlijden zo dichtbij te mogen komen.
Daarom gaan wij zorgvuldig om met het in ons gestelde vertrouwen. Ons doel is om mensen te helpen met het op een passende manier afscheid nemen van hun geliefde. Het afscheid is vaak een reflectie van het leven. Daarom ziet dit er voor iedereen anders uit. Deze vertaling maken wij met liefde. Wij werken geheel onafhankelijk. Dit betekent dat wij niet gebonden zijn aan bepaalde leveranciers en dat alles geheel naar uw wens kan worden ingevuld. Wij ontvangen geen provisie op geleverde diensten of producten en zijn dus volledig transparant over kosten.

Suzette Sanders

Rondom het overlijden van mijn vader 10 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met de uitvaartwereld. Het fascineerde mij direct. Een betrokken, empathische en kundige uitvaartleider bleek van essentieel belang.

Een goede uitvaartleider is een gids, doet suggesties, reikt een helpende hand waar nodig en neemt op sommige momenten juist afstand. Voordat ik besloot om de overstap naar uitvaartleider te maken ben ik meer dan 13 jaar werkzaam geweest als event manager. Hoe afwisselend en plezierig het werk ook was, ik miste hierin de zingeving en het centraal stellen van de mens.

Met veel passie en plezier volgde ik de opleiding bij Meander Uitvaartopleidingen in Zwolle en leerde het verschil te maken voor nabestaanden door echt te luisteren naar de wensen rondom de uitvaart. Ik ben een uitvaartleider die zorgt voor rust, overzicht en ik neem de praktische zorgen uit handen. Na enige tijd in dienst te zijn geweest bij een uitvaartonderneming heb ik besloten om met Madelon onze krachten te bundelen en samen VeerKracht Uitvaarten op te richten.

Families begeleiden rondom verlies is een zeer inspirerend, mooi maar soms ook heftig proces. Geen uitvaart of familie is hetzelfde en ik vind het fantastisch om families op een persoonlijke en passende manier te begeleiden. Het is een voorrecht om zo dichtbij te mogen komen en nabestaanden bij te mogen staan.

Graag horen wij uw verhaal.

Florine Schaap

Florine Schaap versterkt als freelancer het team van VeerKracht Uitvaarten.

Dit werk is zo ontzettend fijn om te doen. Met heel veel liefde help ik mensen die een dierbare zijn verloren een uitvaart vorm te geven die persoonlijk is. Mijn theateropleiding en mijn ervaring in de horeca zijn een mooie fundering voor dit werk. Het is bijzonder prettig om mensen heel concreet te kunnen helpen op zo’n belangrijk moment in het leven. Je kunt het maar 1 keer doen, een uitvaart, dus ik help mensen met grote zorgvuldigheid en oprechte betrokkenheid.

Sieto de Vos

Sieto de Vos versterkt als freelancer het team van VeerKracht Uitvaarten.

Door de jaren heen leer je jezelf steeds meer kennen. Door die jaren heen besef je dat je meer van waarde wilt en kunt zijn.

Mijn hart lag in het bankwezen en in die branche heb ik een flink aantal jaren mogen vertoeven. Als leidinggevende en coach vond ik het fijn om een luisterend oor te kunnen bieden aan mijn teamleden en ze met mijn adviezen verder te kunnen helpen, maar ik voelde dat ik meer wilde betekenen voor anderen. En door die jaren heen ervaar je hoe het is om een uitvaart bij te wonen, soms van veraf, maar ook van dichtbij. Met interesse bekeek ik dan altijd al de rol van de uitvaartbegeleider.

Mijn naam is Sieto de Vos, woonachtig in de Jordaan in Amsterdam. In 1969 ben ik in Heemskerk geboren, waar ik als kind ben opgegroeid. Na ook een aantal jaren in Castricum en Alkmaar te hebben gewoond, is sinds 1999 Amsterdam mijn thuisbasis. In mijn vrije tijd houd ik er van een rondje te wielrennen. Niet te fanatiek, gewoon lekker ontspannen.

Marinta Rutten

Marinta Rutten versterkt als freelancer het team van VeerKracht Uitvaarten

De scharniermomenten in het leven hebben mij altijd gefascineerd, geboorte, dood, verlies. Op zulke momenten gebeurt er meer dan aan de buitenkant te zien is. Overweldigende emoties als liefde, verdriet, spijt, hoop, raken de oppervlakte.

Op zoek naar werk met bezinning, inspiratie en werkelijk contact heb ik de opleiding voor ritueelbegeleider bij afscheid gedaan. Vandaaruit ontstond de wens om het hele proces na een overlijden te begeleiden en nabestaanden zowel in praktische als in inspirerende zin te kunnen bijstaan.

Na een overlijden wil ik rust brengen, aandacht geven, ontzorgen.

Ik kijk wat er is, schenk aandacht, onderzoek, stem af, en doe suggesties om zo samen een persoonlijk, mooi en passend afscheid vorm te geven.

Albertine Okkinga

Albertine Okkinga versterkt als freelancer het team van VeerKracht Uitvaarten

Kort na het overlijden van mijn moeder in 2013, bekroop me het gevoel iets in de uitvaartbranche te willen betekenen. Een, tot mijn moeders overlijden, gelukkig nog redelijk onbekend terrein. Langzaam rukte ik mij los uit de wereld van journalistiek en PR, waarvoor ik mij die jaren daarvoor inzette. Het werd tijd om gehoor te geven aan dat onderbuikgevoel en een sprong te wagen in deze bijzondere wereld. Een wereld van verdriet en verwarring maar ook van inzicht, vertrouwen, kracht en dankbaarheid.

Als jonge moeder van een zoontje van 5 en dochtertje van 1,5, voel ik me enorm bevoorrecht families te mogen begeleiden in een zo’n moeilijke periode in hun leven.

VeerKracht Uitvaarten is lid van het
Landelijk Meander Netwerk.

VeerKracht Uitvaarten werd in 2019 opgericht door Suzette Sanders en Madelon Beusink.

Alle foto’s op de website zijn gemaakt door Hazel Ling van Troost in Beeld.

Anderen over Veerkracht

“Suzette heeft het afscheid van onze baby met zoveel liefde en warmte begeleid. Ze stond 24/7 voor ons klaar en heeft het hele proces van A-Z naast ons gestaan. In het intiemste en verdrietigste moment van m’n leven was ik dankbaar dat Suzette er was.
Dank lieve Suzette! Voor altijd 🍀 in ons ❤️.”
Familie Klaver-de Monchy , Amsterdam - 2022
“In december hebben wij afscheid moeten nemen van onze liefste man en vader en opa Jan. Wat een verdriet en heftige tijd. Wij hadden Suzette als tip gekregen voor de organisatie rondom het afscheid en zij was onze rots in de branding.

Met haar ervaring en juiste voorstellen konden we – naast de mooie gesprekken – snel schakelen tussen de diverse opties. De uitvaart en de begeleiding rondom het afscheid had niet mooier kunnen zijn. Onze dank is groot!”

Familie Rietman, Leusden - 2022
“Toen onze moeder overleed hadden wij geen idee wat er allemaal kwam kijken bij het regelen van het afscheid, behalve dat het veel meer was dan we toch al dachten. Suzette en haar collega’s hebben ervoor gezorgd dat wij op een prachtige manier afscheid hebben kunnen nemen, zonder enige kopzorg. En dat ondanks onze zeer specifieke wensen. Onze verwachtingen werden zeer overtroffen, en worden dat nog steeds, want de nazorg is ook uitstekend!”
Albert Jan, Hilversum - 2022

“In een heel verdrietige tijd is het een verademing om de steun van VeerKracht te hebben. Suzette heeft met enorme toewijding al het werk uit handen genomen van de familie, zodat wij ons geen zorgen hoefden te maken om alle organisatie en administratie die bij de uitvaart kwam kijken. Ze is 24/7 bereikbaar voor vragen en vindt niks teveel om te kunnen helpen, zelfs nog ruim na de uitvaart. Als je in de verdrietige omstandigheid bent dat een naaste is overleden, dan raad ik 100% aan om contact met Suzette op te nemen”

Menno, Amsterdam - 2022
“Meelevend/ empathisch. Tijdens bezoek aan huis bracht ze rust in ons gezin, niemand wist goed raad met de situatie, Suzette nam alles vanzelfsprekend van ons over. Persoonlijke aandacht voor ieder familielid, vriendelijk Perfecte organisatie Praktisch, goede adviezen/ meedenkend Oog voor ieder detail, keuze van kist, bloemen, attenties tot alle ambtelijke verplichtingen van de gemeente etc die ze geruisloos uitvoert en dus grote last van mij afnam.”
Familie Rasker, Hilversum - 2022
“Suzette is zeer betrokken, warm en persoonlijk in de omgang en begeleiding. Meer dan vakkundige ondersteuning gehad bij het plannen en uitvoeren van de uitvaart van onze vader. Ze is strak in de planning en uitleg en vooral transparant in alles. Duidelijk en daadkrachtig waar nodig. Een hele prettige vrouw om mee samen te werken voor iedereen in het gezin. Heel liefdevol en steunend op de achtergrond aanwezig en daardoor heel vertrouwd. Wij hebben in zowel de aanloop naar de uitvaart en tijd erna zeer veel hulp en steun gehad en begeleiding. Wij raden Veerkracht heel erg aan en weten dat het in goede handen is.”
Familie ten Pierick , Zoetermeer - 2022
“Een leven van 94 jaren laat zich niet makkelijk vangen, maar toch is dat gelukt met de uitvaart. Een waardig afscheid wat de cirkel rond maakte waardoor er naast verdriet ook acceptatie kwam. Een uitvaart zoals het ritueel bedoeld is: het leven markeren en eren van de overledene, af te ronden en daarna weer door te kunnen gaan. Sieto en Suzette hebben hierin geholpen op een betrokken, professionele manier. De uitvaart was daardoor een mooi afscheid, helend en troostend”
Familie van Rossem, 2022

“Suzette was er op een bijzonder, kwetsbaar en belangrijk moment voor ons. In de storm waarin wij onszelf terugvonden, was zij rustig, inlevend, lief, behulpzaam, discreet en voortvarend. Ik hoop nooit meer zoiets mee te hoeven maken. Maar als het gebeurt, dan bel ik Suzette.”

Familie Stuart, Amsterdam - 2021

“Het was bijzonder fijn om te ervaren dat in alle persoonlijke wensen een oplossing was te vinden. We zijn door Suzette Sanders goed en invoelend geholpen om een uitvaart te regelen die in zo korte tijd boven verwachtingen bleek te voldoen aan alle wensen en verlangens. Dat heeft ons heel goed gedaan en is ook door de mensen die het afscheid hebben bijgewoond of on-line meegemaakt zeer gewaardeerd.”

Familie Hogenhuis, Nijkerk - 2021

“Geweldig goed geholpen door Suzette. Wat een verademing. Ik heb het helaas ook wel eens anders meegemaakt (bij een grote uitvaartorganisatie, waar je een nummer bent, en bij elke stap weer een oor krijgt aangenaaid). Daarom kan ik echt iedereen Suzette aanraden. Zo persoonlijk. Zo fijn meedenkend. Klasse.”

Familie Verhoog, Amsterdam - 2021