Uitvaart regelen

Bij het organiseren van een begrafenis of crematie komt er in korte tijd veel op u af. Laat VeerKracht Uitvaarten u begeleiden. Wij zijn aandachtig, open, duidelijk en hebben oog voor detail. Door goed naar u te luisteren en met u mee te denken kunnen wij suggesties aandragen zodat u keuzes kunt maken. Samen zorgen wij voor een waardevol afscheid.

Wat regelen bij overlijden?

Wanneer uw geliefde is overleden, staat uw wereld even stil. Deze stilte mag er zijn. Het is niet nodig om meteen in actie te komen en dingen te gaan regelen. Neem de tijd die u nodig heeft. Pas daarna beginnen de regelzaken.

  • Wanneer u eraan toe bent, belt u als eerste de (huis)arts. Deze komt dan langs om het overlijden officieel vast te stellen.
  • Daarna neemt u contact op met VeerKracht Uitvaarten.
  • U kunt ons altijd bellen (020 215 71 88), ongeacht of en waar u verzekerd bent.
  • Vanaf dit moment staan wij u persoonlijk bij en ontzorgen wij u volledig.
  • Vervolgens bespreken wij met u de wensen voor de uitvaart. Wij denken in mogelijkheden en niet in beperkingen. Gedurende de week houden wij dagelijks contact om de details verder in te vullen. Stap voor stap.

Wie regelt de uitvaart?

U kunt ervoor kiezen om een uitvaartorganisatie in te schakelen, maar dit is niet verplicht. Als u wilt, dan mag u helemaal zelf de regie over de uitvaart en het afscheid op u nemen. Wij zijn absoluut voorstander van eigen keuze en vrijheid van invulling. Wij ontzorgen u graag, maar geloven ook dat het heel waardevol en troostend kan zijn bepaalde zaken zelf te regelen.

Het kan echter wel prettig zijn om even met ons van gedachten te wisselen over wat er moet gebeuren en welke mogelijkheden er zijn. Wij staan ervoor open om vanaf de zijlijn met u mee te denken en geven u waar nodig tips en advies. Hiervoor rekenen we niet ons vaste basistarief, maar een uurtarief.

 Alles is bespreekbaar.

Uitvaart regelen bij leven

Het is ook mogelijk om uw wensen voor de uitvaart al voor het overlijden met ons te bespreken. Gaat het om een begrafenis of een crematie? Heeft u een bijzondere locatie in gedachten? Speciale rituelen? Het kan prettig zijn om hier alvast over na te denken. Wij komen dan graag bij u langs en nemen de tijd om deze zaken door te nemen en u te adviseren. Dit alles is geheel kosteloos en vrijblijvend.

Meer over uitvaart vooraf regelen

Uitvaart inspiratie

Samen bespreken wij uw wensen en ideeën. Wij zorgen ervoor dat deze vorm krijgen en worden gerealiseerd. Op deze manier kan er een waardevol afscheid worden georganiseerd wat recht doet aan u of aan uw dierbare. Er is maar weinig dat moet en veel is mogelijk.

Meer inspiratie

Anderen over Veerkracht

“Wij zijn Suzette heel erg dankbaar voor de fijne begeleiding. Ze heeft ons alle ruimte gegeven zonder een detail uit het oog te verliezen.
Suzette is zeer betrokken en het contact was persoonlijk, warm en vertrouwd. Erg fijn, in een emotionele periode. Zeker 5 sterren waard!”
Familie van Dijk, mei 2021

“Met veel dank aan Suzette van Veerkracht Uitvaarten. Suzette regelde de uitvaart vanaf voorgesprek, voor het overlijden, thuisopbaring en  begrafenis zoals wij het wensten. Heel zorgvuldig en liefdevol. Zij nam al het regelwerk uit onze handen. Niets dan lof van de hele familie Snel.”

Familie Snel, maart 2021
“Madelon van Veerkracht heeft de uitvaart van onze vader geregeld. Wij zijn haar ontzettend dankbaar voor alles wat zij heeft gedaan. Madelon was altijd bereikbaar, ontzettend toegankelijk, aardig en vooral niets is (te) gek. Alles kan. De uitvaart en alles er omheen was tot in de puntjes goed verzorgd.”
Familie Wolffensperger, maart 2021
“Met veel liefde, warmte, persoonlijkheid en professionaliteit hebben Suzette en Madelon de waardige en mooie uitvaart van mijn schoonvader begeleid en verzorgd.”
Familie Spanjer , Rotterdam - maart 2021
“In een loodzware tijd was Suzette en later ook Madelon een fijne steun, regeltante en behoedster. Doordat er geen sprake is van een vast pakket konden wij al onze wensen voor de uitvaart en het afscheid in Eindhoven verwezenlijken. Wij voelen ons met warmte begeleid en zijn dankbaar voor alles wat Suzette met Veerkracht hielp mogelijk maken.”
Familie van Lieshout-Komin , maart 2021
“We hadden een mooie en liefdevolle uitvaart en dankzij Suzette en Madelon verliep het geheel naar onze wensen. Ondanks de beperkende maatregelen voelde het goed.

Op het laatst bedachten we dat er nog een fotoserie getoond kon worden en gelukkig konden we dat nog aanleveren. Ook de professionele aanpak van de Nieuwe Ooster met streaming en na aanloop een USB stick meegeven was zeer prettig. Ook dat regelde Veerkracht voor ons. “

Familie van Leeuwen, maart 2021
“We hebben de begeleiding als heel prettig ervaren. Er was ruimte en tijd en vriendelijkheid – en dat heb je nodig na een overlijden. Zodat de uitvaart echt wordt zoals je wilt.”
Familie de Brouwer, maart 2021
“Het was heel erg fijn om gebruik te maken van de professionele hulp en expertise van VeerKracht. Met hun flexibiliteit, meedenken en zorg hebben ze ons heel goed bijgestaan in een moeilijke periode.”
Familie Semmoh, Amsterdam
“Wat een warmte en rust stralen Suzette en Madelon vanaf het overlijden en tot nog ver na de uitvaart uit. Ondanks dat er in een korte periode veel besloten moet worden, geven ze je de ruimte zonder het geheel uit het oog te verliezen. Ze ontzorgen en denken aan details die tijdens een verdrietige periode zoals deze erg waardevol zijn. Lieve Suzette en Madelon dank voor jullie professionele en liefdevolle begeleiding!”
Familie Aten, Laren
“We kijken terug op een hele mooie afscheidsdienst voor onze vader. Het was heel waardevol, eervol en intiem, heel fijn. We bedanken Suzette en Madelon uit de grond van ons hart voor de ontzettend fijne en goede begeleiding. Het ging allemaal geruisloos en ze voelden ons feilloos aan. Niets meer dan lof voor beiden. Bedankt!”
Martijn & Annemieke Plantinga, Amsterdam

“Goede begeleiding, zeer vriendelijke, rustig, begripvolle dames, met ook ruimte voor humor. Een ongedwongen sfeer. Alles goed geregeld, snel geschakeld, en ook na de uitvaart nog contact. Super fijn! Dank jullie wel! “

Colette Prischrink , Amsterdam
“Het was heel waardevol en intiem echt fijn. Ik wil jullie uit de grond van mijn hart bedanken voor de ontzettend fijne en goede begeleiding, het ging geruisloos en jullie voelden ons zo goed aan. De dagen dat mijn vader nog in zijn huisje was en Martijn en ik en onze gezinnen nog tijd hadden om afscheid te nemen waren heel fijn heel goed”
Annemieke Plantinga, Amsterdam
“Wij hebben de samenwerking met Madelon en Suzette als erg fijn ervaren. Bij de voorbereiding was er veel ruimte voor onze eigen ideeën en konden ze goed luisteren en het omzetten naar iets concreets. De dagen voor en van de uitvaart waren anders dan we hadden voorzien, omdat we Corona hadden. Het improvisatievermogen van de vrouwen van veerkracht uitvaarten was groot. Het was heel bijzonder dat ze dingen lieten ontstaan op de dag van de uitvaart en het overzicht hielden vanaf een afstand. Zodat wij echt vanuit rust afscheid konden nemen. Heel veel dank van ons.”
Maaike de Vet, Den Haag

“Rustig, warm en betrokken loodste Suzette ons door de moeilijke en tegelijkertijd bijzondere dagen naar de uitvaart. Ze luisterde heel goed naar onze wensen en vulde deze soms aan met ideeën. Niet alleen wij als naaste familie, maar ook andere dierbare familieleden en vrienden hebben het afscheid als heel mooi, warm en waardig ervaren.”

Marjolijn Breeuwer, Overveen

“Wij hebben de samenwerking met Madelon en Suzette als erg fijn ervaren. Bij de voorbereiding was er veel ruimte voor onze eigen ideeën en konden ze goed luisteren en het omzetten naar iets concreets. De dagen voor en van de uitvaart waren anders dan we hadden voorzien, omdat we Corona hadden. Het improvisatievermogen van de vrouwen van veerkracht uitvaarten was groot. Het was heel bijzonder dat ze dingen lieten ontstaan op de dag van de uitvaart en het overzicht hielden vanaf een afstand. Zodat wij echt vanuit rust afscheid konden nemen. Heel veel dank van ons.”

Maaike de Vet

“We herinneren ons dat ze bij ons aan de keukentafel aan was geschoven, waar verdriet en herinneringen werden afgewisseld met het doornemen van praktische zaken. Dat ging zo goed samen. Heel fijn om haar de regie zo toe te vertrouwen en tegelijkertijd ook mooi hoe betrokken zij is in de intieme kring van nabestaanden.”

Willem-Jan Meijer, Overveen