Wat kost een uitvaart?

De gemiddelde kosten van een uitvaart liggen tussen de € 5.000,- en € 10.000,-. Er zijn echter ontzettend veel keuzes die u kunt maken waardoor de prijs wordt beïnvloed. Wat een uitvaart uiteindelijk kost, hangt dus grotendeels af van uw wensen of die van uw nabestaanden.

Kosten van een uitvaart

Wij rekenen voor onze full-time dienstverlening één vast tarief. Geen extra kosten voor meer uren, nachtwerk of bijzondere wensen. Wij staan de gehele week tot uw beschikking en zijn dag en nacht bereikbaar. Dit basistarief is inclusief het bespreken en regelen van alle zaken rondom de uitvaart.

Denk hierbij aan het opstellen van een eventuele rouwbrief of -kaart, of advertenties. Het verzorgen van de aangifte en wettelijke formaliteiten. De dagelijkse controles bij een thuisopbaring. Locatiebezoeken en het laten uitkeren van eventuele verzekeringen.

Natuurlijk begeleiden wij u gedurende de week en leiden we de dag van de uitvaart in goede banen. Daarnaast voeren wij enkele weken na de uitvaart een persoonlijk nagesprek en stellen wij indien gewenst dankbetuigingen met u op.

Wij werken onafhankelijk. Dit houdt in dat wij geen toeslagen, provisies of marges berekenen op de prijs van de bestelde producten of diensten. Deze prijzen berekenen wij één op één aan u door. Hierdoor valt de totale factuur vaak een stuk lager uit dan bij grotere uitvaartorganisaties. Na de uitvaart ontvangt u van ons een duidelijke factuur waarop u alles terug kunt vinden: overzichtelijk en transparant.

Alles wordt van tevoren gecommuniceerd in een duidelijke begroting, dus geen verrassingen achteraf.

Wie betaalt de uitvaart?

Hoewel er mogelijk meerdere nabestaanden en betrokkenen zijn bij het organiseren van een uitvaart, werken wij per uitvaart met 1 opdrachtgever.

Dit is de persoon die de formele documenten zal ondertekenen, waar wij de verschillende mogelijkheden mee afstemmen en die uiteindelijk de factuur ontvangt en dient te voldoen.

Wij kunnen ervoor zorgen dat het bedrag dat door een uitvaartverzekering wordt uitgekeerd, met de factuur wordt verrekend.

Uitvaartverzekering

Vaak wordt gedacht dat de uitvaart moet worden verzorgd door de instantie waar ook de verzekering is afgesloten. Dit is niet het geval. Ook als u al eerder ergens een uitvaartverzekering heeft afgesloten, kan VeerKracht Uitvaarten u bijstaan. Afhankelijk van het soort verzekering zijn er verschillende mogelijkheden.

Wilt u de uitvaart door VeerKracht Uitvaarten laten verzorgen? Dan wordt er meestal een bedrag uitgekeerd. Wij nemen graag het contact met de uitvaartverzekeraar van u over. Wij zorgen er dan voor dat het bedrag waar u recht op heeft aan u wordt uitbetaald.

Meedenken

Een uitvaartorganisatie inschakelen is niet verplicht. Als u wilt, dan mag u helemaal zelf de regie over de uitvaart en het afscheid op u nemen. Dit stimuleren wij zelfs. Wij ontzorgen u graag, maar geloven ook dat het heel waardevol en troostend kan zijn hier helemaal zelf invulling aan te geven.

Het kan echter wel prettig zijn om even met ons van gedachten te wisselen over bepaalde zaken. Daarom denken wij vanaf de zijlijn graag met u mee en geven u waar nodig tips en advies. Hiervoor rekenen we niet ons vaste basistarief, maar een uurtarief.

Alles is bespreekbaar.

Anderen over Veerkracht

“Zoals de meeste mensen hadden wij, gelukkig, geen uitvaartervaring opgebouwd, toch moet je, als je alleenstaande zuster overlijdt veel regelen, onze dochter zei, ik bel mijn vriendin Suzette wel, die is uitvaartonderneemster!

Gouden greep, leuke vrouw, professioneel, maar ook een goed gevoel voor humor, neemt je soepel mee door het proces. Veel lovende reacties gekregen en terecht. Heel veel dank Suzette, mijn zuster zou het zeker gewaardeerd hebben en ook nog tegen een redelijk tarief! Onze monden doen mee aan de mond op mondreclame. “

Familie Schenk , Amsterdam

“Na het overlijden van mijn lieve man en liefste vader, stort de wereld voor ons gevoel in.
Na een telefoontje met Suzette kwam alleen al door haar stem te horen, weer wat rust.
Twee uur later in de vroege ochtend stond ze voor de deur, warme uitstraling, medelevend, begripvol, respectvol en luisterend naar onze wensen zat ze aan onze tafel.
Niets is te veel voor haar om te regelen, komt met mooie en goede suggesties, ze is dag en nacht bereikbaar. Geduldig maar ook daadkrachtig, aanwezig op de achtergrond maar alles goed in de gaten houdend. In de week dat ze ons begeleide in het afscheid gaf ze ons een vertrouwd gevoel.
Suzette super dankjewel voor de warmte, het vertrouwen en het verzorgen van het mooie afscheid van onze liefste man en lieve vader”

Familie Ngadimin , Amersfoort

“Wat is het rijk om in je grootste verdriet mensen om je heen te hebben die er voor je zijn en je helpen belangrijke beslissingen te nemen. Suzette en Anita hoorden zeker bij deze mensen. Professioneel waar nodig en persoonlijk waar het kon, geduldig maar op tijd de juiste druk (er moet zoveel met deadlines gebeuren), soms aanwezig op de voorgrond, maar hoe vaak onzichtbaar actief op de achtergrond. Ik heb van meerdere mensen gehoord dat ze nog nooit zo’n mooi afscheid hebben bijgewoond; Suzette en Anita hebben hier zeker een grote bijdrage aan geleverd. Nadat ze het afscheid van mijn moeder 4 jaar geleden prachtig hebben begeleid, hebben ze nu bijgedragen aan een onuitwisbaar afscheid van mijn liefste lief”

Familie Hanen, Utrecht

“Dankzij VeerKracht Uitvaarten is het afscheid van mijn man, onze vader en opa heel mooi geweest! Door de geweldige inzet, inbreng en inlevingsvermogen van Suzette is alles heel goed en fijn verlopen. We hebben een prachtige uitvaart gehad. In een relatief korte tijd moet er veel geregeld worden en dat konden we allemaal aan Suzette overlaten, wat een enorme rust gaf. Dank heel veel dank hiervoor! “

Familie Zwaal , Den Haag

“Suzette is een heldin. Met veel warmte, hartelijkheid, flexibiliteit en begrip heeft zij de begrafenis voorbereiding op zich genomen. Vanaf het eerste moment heeft zij zich volledig en met enthousiasme beschikbaar gesteld en ons zo goed mogelijk als alles uit handen genomen. Tegelijkertijd liet ze ons tijdig weten wanneer en waar we over na moesten denken en samen een besluit over moesten nemen. Ook heeft Suzette ons in contact gebracht met collega’s indien dat nodig was. Ze voelde haarfijn aan wat bij ons en onze moeder paste. Suzette heeft de begrafenis van onze moeder op een onvergetelijke manier begeleid. Heel veel dank “

Familie van der Plas , Amsterdam/Katwijk

“Wij zijn begeleid door Suzette bij de uitvaart van onze stil geboren zoon Jonah. Zij gaf ons rust en hielp ons met het maken van beslissingen op een prettige manier. Ook kwam Suzette zelf met opties waar wij zelf niet op hadden kunnen komen, zoals het nemen van een fotograaf.
Wij hebben een hele fijne uitvaart gehad dankzij Suzette. “

Familie Hulsegge-Schouten , Amsterdam

“Suzette heeft ons zo goed geholpen met het rustig beantwoorden van al onze vragen en bezorgdheden. Haar heel persoonlijke en rustige aanpak paste zeer goed bij ons.
Wij wouden graag de mix tussen een Westerse uitvaart alsook Islamitische gebruiken en rituelen. Suzette was heel flexibel en open om ons daarbij te helpen. Voor altijd in ons hart. Bedankt Suzette❤️- “

Familie Lauwers , Muiden

“Wauw, alleen maar 5 sterren beoordelingen en nu weer 5 sterren: Suzette je bent het meer dan waard! Jouw persoonlijke aandacht, inlevingsvermogen, ervaring, goede contacten in het wereldje, het vermogen om in heel weinig tijd zo veel te regelen en niet te vergeten jouw vriendelijke aura om je heen: 6 sterren! “

Lodewijk en Yve , Amsterdam

“VeerKracht uitvaarten heeft ons uitzonderlijk goed geholpen met het afscheid van onze vader. Met hun ervaring en passie voor het vak weten ze een geweldig mooi en persoonlijke uitvaart te realiseren. Wij als nabestaanden zullen hier de rest van ons leven met een warm gevoel op terugkijken.”

Familie Aandewiel-Bernicke, Schalkhaar

“In tijden dat emoties alle kanten op kunnen gaan. Je noodgedwongen in een onbekende situatie terecht bent gekomen. Is Suzette een baken van rust met grote organisatorische slagkracht. Ik heb nog nooit iemand meegemaakt die zo goed orde op zaken weet te stellen en daarbij al de betrokkenen meeneemt in de besluitvorming. Een betere begeleiding als dat wij hebben gehad kan gewoonweg niet”

Michiel en Odine, Amsterdam