Wat kost een uitvaart?

De gemiddelde kosten van een uitvaart liggen tussen de € 5.000,- en € 10.000,-. Er zijn echter ontzettend veel keuzes die u kunt maken waardoor de prijs wordt beïnvloed. Wat een uitvaart uiteindelijk kost, hangt dus grotendeels af van uw wensen of die van uw nabestaanden.

Kosten van een uitvaart

Wij rekenen voor onze full-time dienstverlening één vast tarief. Geen extra kosten voor meer uren, nachtwerk of bijzondere wensen. Wij staan de gehele week tot uw beschikking en zijn dag en nacht bereikbaar. Dit basistarief is inclusief het bespreken en regelen van alle zaken rondom de uitvaart. 

Denk hierbij aan het opstellen van een eventuele rouwbrief of -kaart, of advertenties. Het verzorgen van de aangifte en wettelijke formaliteiten. De dagelijkse controles bij een thuisopbaring. Locatiebezoeken en het laten uitkeren van eventuele verzekeringen.

Natuurlijk begeleiden wij u gedurende de week en leiden we de dag van de uitvaart in goede banen. Daarnaast voeren wij enkele weken na de uitvaart een persoonlijk nagesprek en stellen wij indien gewenst dankbetuigingen met u op.

Wij werken onafhankelijk. Dit houdt in dat wij geen toeslagen, provisies of marges berekenen op de prijs van de bestelde producten of diensten. Deze prijzen berekenen wij één op één aan u door. Hierdoor valt de totale factuur vaak een stuk lager uit dan bij grotere uitvaartorganisaties. Na de uitvaart ontvangt u van ons een duidelijke factuur waarop u alles terug kunt vinden: overzichtelijk en transparant.

Alles wordt van tevoren gecommuniceerd in een duidelijke begroting, dus geen verrassingen achteraf.

Wie betaalt de uitvaart?

Hoewel er mogelijk meerdere nabestaanden en betrokkenen zijn bij het organiseren van een uitvaart, werken wij per uitvaart met 1 opdrachtgever.

Dit is de persoon die de formele documenten zal ondertekenen, waar wij de verschillende mogelijkheden mee afstemmen en die uiteindelijk de factuur ontvangt en dient te voldoen.

Wij kunnen ervoor zorgen dat het bedrag dat door een uitvaartverzekering wordt uitgekeerd, met de factuur wordt verrekend.

Uitvaartverzekering

Vaak wordt gedacht dat de uitvaart moet worden verzorgd door de instantie waar ook de verzekering is afgesloten. Dit is niet het geval. Ook als u al eerder ergens een uitvaartverzekering heeft afgesloten, kan VeerKracht Uitvaarten u bijstaan. Afhankelijk van het soort verzekering zijn er verschillende mogelijkheden.

Wilt u de uitvaart door VeerKracht Uitvaarten laten verzorgen? Dan wordt er meestal een bedrag uitgekeerd. Wij nemen graag het contact met de uitvaartverzekeraar van u over. Wij zorgen er dan voor dat het bedrag waar u recht op heeft aan u wordt uitbetaald.

Meedenken

Een uitvaartorganisatie inschakelen is niet verplicht. Als u wilt, dan mag u helemaal zelf de regie over de uitvaart en het afscheid op u nemen. Dit stimuleren wij zelfs. Wij ontzorgen u graag, maar geloven ook dat het heel waardevol en troostend kan zijn hier helemaal zelf invulling aan te geven.

Het kan echter wel prettig zijn om even met ons van gedachten te wisselen over bepaalde zaken. Daarom denken wij vanaf de zijlijn graag met u mee en geven u waar nodig tips en advies. Hiervoor rekenen we niet ons vaste basistarief, maar een uurtarief.

Alles is bespreekbaar.

Anderen over Veerkracht

“Suzette heeft het afscheid van onze baby met zoveel liefde en warmte begeleid. Ze stond 24/7 voor ons klaar en heeft het hele proces van A-Z naast ons gestaan. In het intiemste en verdrietigste moment van m’n leven was ik dankbaar dat Suzette er was.
Dank lieve Suzette! Voor altijd 🍀 in ons ❤️.”
Familie Klaver-de Monchy , Amsterdam - 2022
“In december hebben wij afscheid moeten nemen van onze liefste man en vader en opa Jan. Wat een verdriet en heftige tijd. Wij hadden Suzette als tip gekregen voor de organisatie rondom het afscheid en zij was onze rots in de branding.

Met haar ervaring en juiste voorstellen konden we – naast de mooie gesprekken – snel schakelen tussen de diverse opties. De uitvaart en de begeleiding rondom het afscheid had niet mooier kunnen zijn. Onze dank is groot!”

Familie Rietman, Leusden - 2022
“Toen onze moeder overleed hadden wij geen idee wat er allemaal kwam kijken bij het regelen van het afscheid, behalve dat het veel meer was dan we toch al dachten. Suzette en haar collega’s hebben ervoor gezorgd dat wij op een prachtige manier afscheid hebben kunnen nemen, zonder enige kopzorg. En dat ondanks onze zeer specifieke wensen. Onze verwachtingen werden zeer overtroffen, en worden dat nog steeds, want de nazorg is ook uitstekend!”
Albert Jan, Hilversum - 2022

“In een heel verdrietige tijd is het een verademing om de steun van VeerKracht te hebben. Suzette heeft met enorme toewijding al het werk uit handen genomen van de familie, zodat wij ons geen zorgen hoefden te maken om alle organisatie en administratie die bij de uitvaart kwam kijken. Ze is 24/7 bereikbaar voor vragen en vindt niks teveel om te kunnen helpen, zelfs nog ruim na de uitvaart. Als je in de verdrietige omstandigheid bent dat een naaste is overleden, dan raad ik 100% aan om contact met Suzette op te nemen”

Menno, Amsterdam - 2022
“Meelevend/ empathisch. Tijdens bezoek aan huis bracht ze rust in ons gezin, niemand wist goed raad met de situatie, Suzette nam alles vanzelfsprekend van ons over. Persoonlijke aandacht voor ieder familielid, vriendelijk Perfecte organisatie Praktisch, goede adviezen/ meedenkend Oog voor ieder detail, keuze van kist, bloemen, attenties tot alle ambtelijke verplichtingen van de gemeente etc die ze geruisloos uitvoert en dus grote last van mij afnam.”
Familie Rasker, Hilversum - 2022
“Suzette is zeer betrokken, warm en persoonlijk in de omgang en begeleiding. Meer dan vakkundige ondersteuning gehad bij het plannen en uitvoeren van de uitvaart van onze vader. Ze is strak in de planning en uitleg en vooral transparant in alles. Duidelijk en daadkrachtig waar nodig. Een hele prettige vrouw om mee samen te werken voor iedereen in het gezin. Heel liefdevol en steunend op de achtergrond aanwezig en daardoor heel vertrouwd. Wij hebben in zowel de aanloop naar de uitvaart en tijd erna zeer veel hulp en steun gehad en begeleiding. Wij raden Veerkracht heel erg aan en weten dat het in goede handen is.”
Familie ten Pierick , Zoetermeer - 2022
“Een leven van 94 jaren laat zich niet makkelijk vangen, maar toch is dat gelukt met de uitvaart. Een waardig afscheid wat de cirkel rond maakte waardoor er naast verdriet ook acceptatie kwam. Een uitvaart zoals het ritueel bedoeld is: het leven markeren en eren van de overledene, af te ronden en daarna weer door te kunnen gaan. Sieto en Suzette hebben hierin geholpen op een betrokken, professionele manier. De uitvaart was daardoor een mooi afscheid, helend en troostend”
Familie van Rossem, 2022

“Suzette was er op een bijzonder, kwetsbaar en belangrijk moment voor ons. In de storm waarin wij onszelf terugvonden, was zij rustig, inlevend, lief, behulpzaam, discreet en voortvarend. Ik hoop nooit meer zoiets mee te hoeven maken. Maar als het gebeurt, dan bel ik Suzette.”

Familie Stuart, Amsterdam - 2021

“Het was bijzonder fijn om te ervaren dat in alle persoonlijke wensen een oplossing was te vinden. We zijn door Suzette Sanders goed en invoelend geholpen om een uitvaart te regelen die in zo korte tijd boven verwachtingen bleek te voldoen aan alle wensen en verlangens. Dat heeft ons heel goed gedaan en is ook door de mensen die het afscheid hebben bijgewoond of on-line meegemaakt zeer gewaardeerd.”

Familie Hogenhuis, Nijkerk - 2021

“Geweldig goed geholpen door Suzette. Wat een verademing. Ik heb het helaas ook wel eens anders meegemaakt (bij een grote uitvaartorganisatie, waar je een nummer bent, en bij elke stap weer een oor krijgt aangenaaid). Daarom kan ik echt iedereen Suzette aanraden. Zo persoonlijk. Zo fijn meedenkend. Klasse.”

Familie Verhoog, Amsterdam - 2021