Wij zijn dag en nacht bereikbaar: 020 215 71 88 

Wij zijn dag en nacht bereikbaar:
020 215 71 88

Wat kost een uitvaart?

De gemiddelde kosten van een uitvaart liggen tussen de € 5.000,- en € 10.000,-. Er zijn echter ontzettend veel keuzes die u kunt maken waardoor de prijs wordt beïnvloed. Wat een uitvaart uiteindelijk kost, hangt dus grotendeels af van uw wensen of die van uw nabestaanden.

Kosten van een uitvaart

Wij rekenen voor onze full-time dienstverlening één vast tarief. Geen extra kosten voor meer uren, nachtwerk of bijzondere wensen. Wij staan de gehele week tot uw beschikking en zijn dag en nacht bereikbaar. Dit basistarief is inclusief het bespreken en regelen van alle zaken rondom de uitvaart. 

Denk hierbij aan het opstellen van een eventuele rouwbrief of -kaart, of advertenties. Het verzorgen van de aangifte en wettelijke formaliteiten. De dagelijkse controles bij een thuisopbaring. Locatiebezoeken en het laten uitkeren van eventuele verzekeringen.

Natuurlijk begeleiden wij u gedurende de week en leiden we de dag van de uitvaart in goede banen. Daarnaast voeren wij enkele weken na de uitvaart een persoonlijk nagesprek en stellen wij indien gewenst dankbetuigingen met u op.

Wij werken onafhankelijk. Dit houdt in dat wij geen toeslagen, provisies of marges berekenen op de prijs van de bestelde producten of diensten. Deze prijzen berekenen wij één op één aan u door. Hierdoor valt de totale factuur vaak een stuk lager uit dan bij grotere uitvaartorganisaties. Na de uitvaart ontvangt u van ons een duidelijke factuur waarop u alles terug kunt vinden: overzichtelijk en transparant.

Alles wordt van tevoren gecommuniceerd in een duidelijke begroting, dus geen verrassingen achteraf.

Veerkracht uitvaarten madelon beusink suzette sanders

Wie betaalt de uitvaart?

Hoewel er mogelijk meerdere nabestaanden en betrokkenen zijn bij het organiseren van een uitvaart, werken wij per uitvaart met 1 opdrachtgever.

Dit is de persoon die de formele documenten zal ondertekenen, waar wij de verschillende mogelijkheden mee afstemmen en die uiteindelijk de factuur ontvangt en dient te voldoen.

Wij kunnen ervoor zorgen dat het bedrag dat door een uitvaartverzekering wordt uitgekeerd, met de factuur wordt verrekend.

Uitvaartverzekering

Vaak wordt gedacht dat de uitvaart moet worden verzorgd door de instantie waar ook de verzekering is afgesloten. Dit is niet het geval. Ook als u al eerder ergens een uitvaartverzekering heeft afgesloten, kan VeerKracht Uitvaarten u bijstaan. Afhankelijk van het soort verzekering zijn er verschillende mogelijkheden.

Wilt u de uitvaart door VeerKracht Uitvaarten laten verzorgen? Dan wordt er meestal een bedrag uitgekeerd. Wij nemen graag het contact met de uitvaartverzekeraar van u over. Wij zorgen er dan voor dat het bedrag waar u recht op heeft aan u wordt uitbetaald.

Meedenken

Een uitvaartorganisatie inschakelen is niet verplicht. Als u wilt, dan mag u helemaal zelf de regie over de uitvaart en het afscheid op u nemen. Dit stimuleren wij zelfs. Wij ontzorgen u graag, maar geloven ook dat het heel waardevol en troostend kan zijn hier helemaal zelf invulling aan te geven.

Het kan echter wel prettig zijn om even met ons van gedachten te wisselen over bepaalde zaken. Daarom denken wij vanaf de zijlijn graag met u mee en geven u waar nodig tips en advies. Hiervoor rekenen we niet ons vaste basistarief, maar een uurtarief.

Alles is bespreekbaar.