“Nee joh, dat hoeft voor ons helemaal niet. Wij zijn niet zo van de poespas.”
“Nee hoor, niet nodig, ik onthoud het wel.”
“Maar wat zullen andere mensen daar wel niet van denken?”

Vaak als ik bij een familie kom bespreek ik ook de mogelijkheid om een fotograaf aanwezig te laten zijn bij de dag van de uitvaart. Of misschien al wel eerder, op het moment dat iemand voor de laatste keer thuis is bijvoorbeeld, of wanneer er eerst nog in kleine kring afscheid wordt genomen. En heel vaak hoor ik dan allereerst bovenstaande reacties. Maar wanneer men ziet wat een prachtige beelden het kan opleveren, kiest een groot deel er toch alsnog voor om de dag vast te laten leggen.
Het is meer dan enkel foto’s wat het oplevert – er wordt een herinnering gemaakt vanuit een ander perspectief. Je kunt zelf de dag ten volle beleven, maar je ziet niet wat er achter je gebeurt. De troostende arm om je kind van een goede vriendin, of de lichtinval achterin de zaal. De dag van de uitvaart gaat vaak als een roes aan je voorbij, terwijl er vaak zo veel liefde en verbinding is.

Ik werk daarom graag samen met Hazel van Troost in Beeld. Zij is verantwoordelijk voor het merendeel van de foto’s op deze website en ik heb al meermaals mogen ervaren hoe zij bijna onzichtbaar op de dag van uitvaart de meest bijzondere, magische en intieme momenten op beeld weet te vangen. Iedereen die ik na afloop bezoek met haar foto’s van de dag zijn opnieuw geroerd en koesteren de herinnering.

Neem gerust contact op wanneer je iets van haar werk wilt zien, of neem een kijkje op haar website.