Vorige week werden we geïnterviewd door Joriet van Eck – zij beheert de website Werken aan je Geluk, waarbij ze door mensen te interviewen over hun werk en passies, invulling geeft aan haar eigen zoektocht naar werkgeluk. Ze wil mensen inspireren en mooie verhalen vertellen. En zo kwam het dat ze op een dinsdagochtend bij ons aan de keukentafel aanschoof om ook ons verhaal op te tekenen. Ze vroeg zich af hoe het is om te werken als begrafenisondernemer. Of uitvaartondernemer, zoals wij meestal zeggen.

Over het leven

“Er is denk ik geen enkel beroep waarbij het zo over het leven gaat als in het werk van Madelon Beusink en Suzette Sanders” schrijft ze. En zo is het. Want hoewel we vaak fronsende wenkbrauwen of op z’n minst een verbaasde blik krijgen als we vertellen wat we doen, een uitvaart gaat bovenal over het leven dat geleefd is. Over wie iemand was. Over hoe iemand herinnerd wordt.

Voorbij het taboe

En dat is het bijzondere van dit vak. Als je er eenmaal over praat met iemand, als het dan toch ter sprake komt en je bent voorbij het taboe, heeft iedereen wel een verhaal. Een goede of minder goede ervaring. En die wordt ook graag gedeeld. Want met dat verhaal, herleeft een herinnering. Aan die ene bijzondere persoon die je moet missen.

Ons wensenboekje om het gesprek over de uitvaart met jouw familie en/of vrienden over aan te gaan.

Deze boekjes zijn hier te bestellen. Wij komen graag bij je langs om het samen in te vullen en te bespreken. Dit gesprek aangaan. Tot de kern van iemand komen. Iets extra’s kunnen beiden.

Dat maakt voor ons werken als begrafenisondernemer zo ontzettend waardevol.