Vandaag aan het woord: Florentine Zuure, oftewel Flo. Zij begeleidt ondernemers naar meer flow & focus in hun leven en business. Dit doet ze door middel van coaching, events en energy healings.

Juist in deze periode is flow voor veel mensen ver te zoeken en is er gebrek aan focus. Ze voelt zich daarom extra geroepen om met haar missie te helpen. Welke impact heeft de corona-crisis op haar leven en werk?

Mogelijkheden op afstand

Mijn bedrijf als ondernemerscoach is gedeeltelijk online en ook mijn werk als energy healer is mogelijk op afstand. Binnen mijn bedrijf staan de worden Flow & Focus centraal en die passen perfect bij de huidige situatie. Meegaan met de flow van het leven vanuit vertrouwen en focussen op wat echt belangrijk is. Het vraagt van mij (maar ik denk van iedereen) flexibiliteit en creativiteit om om te gaan met de uitdagingen die er voor ons staan.

Lessen om te leren

Ze voelt dat ze het pad dat ze 5 jaar geleden is ingeslagen, na haar heftige burn-out, nog meer mag doortrekken. Dat komt neer op ‘leven in het moment’.

“Acceptatie van de situatie waarin je je bevindt en daarin tevreden, dankbaar en gelukkig zijn. Vanuit daar kijken welke lessen we hieruit mogen trekken en zo groeien als mens, samenleving en de hele wereld.”

Van potentie inzetten tot decadente verveling

“Voor mij voelt het als een moment van bezinning. Een reset om een nieuwe wereld te creëren. Een wereld die draait om verbinding, goed zorgen voor onszelf, elkaar en de natuur. Ik ben gefascineerd door hoe de natuur op dit moment aan het opleven is.

We mogen ons afvragen waar het echt om gaat in de wereld en in ons leven. Waar sommigen worden uitgedacht om al hun capaciteiten en potentie in te zetten, worden anderen getriggerd om toe te geven aan decadente verveling. Dat waren we denk ik een beetje verleerd. Ik voel dat dit een uitnodiging is voor ons allemaal om te verbinden in saamhorigheid, te genieten van het kleine alledaagse, trots te voelen voor ons land en de besturing ervan, dankbaarheid voor de hardwerkende mensen in zoveel vakgebieden en als een kans om iets te leren (als je het zo durft te zien!).”

Rust ervaren te midden van de onrust

Volgens Flo is het voor ondernemers de taak om zo snel mogelijk helder te hebben wat hun toegevoegde waarde is in deze periode, zodat ze met hun bedrijf kunnen opstaan en groeien.

“That’s what I do!”, aldus Flo.

Daarnaast geeft ze nu veel energy healings, omdat het volgens haar in roerige tijden lastig is om zelf in vertrouwen te blijven terwijl er veel angst is. Gezond en positief te blijven in tijden van veel ziekte en negativiteit. Om rust te ervaren te midden van de onrust.

“Ook hier voelt het als mijn roeping om mensen te helpen. We can do this together! Iedereen mag hier een rol in pakken die hem of haar past.”

Impact op het dagelijks leven

Door haar leven als ondernemer en bepaalde keuzes die ze al had gemaakt met een eigen business en een baby, voelde ze al veel vrijheid in haar leven.

“Wel voel ik de drive om mijn klanten te helpen businesses te bouwen waarin ze ook die vrijheid kunnen ervaren die ik ervaar.”

“Nog meer kan ik op dit moment genieten van het kleine geluk. Of zoals de Italianen zeggen en waar ze zo goed in zijn: La dolce far niente (het zoete niets doen). Genieten van gezellig eten met mijn gezin, met een goed glas wijn erbij. De uren die we met onze zoon samen kunnen doorbrengen, doordat mijn vriend thuis werkt. Een koffie in de zon op ons kleine balkon in Amsterdam…. That’s what life is about!” Aldus Flo.

Keuzes vanuit liefde en vertrouwen

If we keep doing what you’ve always done we’ll keep getting what we’ve always got. Het is time to step up our game om bij ons zelf te rade te gaan wat we persoonlijk, collectief en als wereld en planeet nodig hebben.

“Daarnaast probeer keuzes te maken vanuit liefde en vertrouwen in jezelf en voor elkaar. Dat is wat de wereld nu nodig heeft!”

Meer over Flo: klik hier.