Marije Geursen (45) is al bijna 20 jaar sieraadontwerper en goudsmid met een eigen collectie. Ze heeft een atelier waar ze in opdracht werkt en workshops geeft. Creativiteit is de drijfveer van haar dagelijkse bestaan en dat draagt ze ook uit tijdens haar lessen kunst en beeldende vorming op een basisschool.

Ze heeft samen met haar man, die marketing strateeg is, twee dochters van 12 en 9. Wat is de impact van Corona op haar visie en leven?

Directe impact van Corona

Voor nu betekent het voor mij dat ik thuis aan het lesgeven ben aan mijn twee dochters. Ik ben goudsmid en geef ook kunstvaklessen op de basisschool. Ik heb nog wat lopende opdrachten die ik aan het afronden ben maar daarna heb ik nog niets nieuws. Wat betreft de lessen op school – het is natuurlijk afwachten of er nog tijd is om dat af te maken. Het is een mooi project waarvan ik hoop dat het anders naar het nieuwe jaar wordt verschoven!

Creativiteit en angst

Welke impact dit alles op de langere termijn gaat hebben is toch moeilijk zeggen. Ik heb al twee crisissen overleefd als zelfstandige. Toen heb ik succes gehad met de ‘Recessie Broche’ en de laatste met een ‘recession survivor knoop’ in porselein. Je wordt er dus wel creatief van.

Eigenlijk sta ik voor de wereld met één been in hoop en het andere in angst. Maar feit is dat we het niet weten. Ik verlang naar een groenere levenswijze, maar geld is ook zo’n sterke drijfveer dat ik denk dat het wederom naar het oude keert. Eigenlijk heb ik dus geen idee hoe dit verder zal gaan.

Inspiratie

Ik was al een pad ingeslagen met het lesgeven om creativiteit en inspiratie te brengen bij kinderen. Dat is zo fijn en ook inspirerend voor mij. Hiermee wil ik zeker verder gaan.

Verder heeft het virus niet direct invloed op hoe ik naar het leven kijk. Misschien wel wat bewuster en minder materialistisch.

Met je handen, uit je hoofd

We zijn nu gedwongen meer in het moment te leven. Volgens mij is dat een heel belangrijk inzicht dat ik nu wel heb opgedaan. En ook de beïnvloeding van het nieuws en social media op het gemoed. Ik denk dat we ons daar allemaal nu ook meer bewust van zijn.

En wat ik anderen mee zou willen geven: Maak iets! Daar word je gelukkig van. Met je handen, uit je hoofd